Heb je niet de bedoeling om een vakantie appartement te kopen, neem dan zeker het krasbiljet niet in ontvangst, je hebt overigens altijd een hele aantrekkelijke prijs gewonnen als je wel gaat krassen.
Laat je zeker niet verleiden tot een gratis taxirit. Je bent uren onderweg, je kan veel geld verliezen,
Die jongens en meisjes zijn vooral aktief rondom de boulevard.

Op vakantie ga je om leuke dingen te doen. Strand, zee en zon maken je vakantie. Toch zijn er enkele zaken waar je moet op letten tijdens je vakantie en dat is ondermeer Timesharing. Wanneer je op Gran Canaria rondloopt aan het strand in Playa del Ingles dan zal je al vlug worden aangesproken door medewerkers van Timesharing.

Deze mensen beloven je de hemel op aarde. Men belooft je mooie prijzen die je kan winnen wanneer je een krasbiljet in ontvangst neemt. Wees er maar zeker van dat je steeds de hoofdprijs hebt gewonnen. Tot zover geen probleem. Al snel mag je uw prijs in ontvangst gaan nemen. Men vraagt u om met een taxi, uiteraard betaald door de organisatie de prijs gaan af te halen.

Vanaf daar is er van een gewonnen prijs geen sprake meer. Er word u dan nog enkel een contract aangeboden voor een prachtige vakantie naar keuze in de hele wereld. Vanaf nu is het uw verantwoordelijkheid of je het contract tekent of niet. Timesharing is niet verboden, het kan u echter zeer veel geld kosten. Men zegt dat u een deel van een appartementen complex koopt, maar in feite huurt u enkel aan een zeer dure prijs.

Indien u toch wenst deel te nemen aan Timesharing bedenk dan wel dat er veel addertjes onder het gras zitten. Het is zeer moeilijk om een Timesharing contract te beeindigen. Op de Canarische eilanden en dus ook Gran Canaria zijn enkele Timesharing complexen die nooit zijn afgewerkt of geopend. Een Timesharing dat wel is geopend is het luxueuse en prachtige Anfi del Mar in Arguineguin.

Maak van je vakantie geen hel, de politie inschakelen heeft geen nut, want timesharing is niet verboden, mocht je toch een contract ondertekend hebben tegen je wil in, dan heb je een groot probleem, want het is niet simpel om er onderuit te komen.
In Nederland zijn enkele bedrijven die je er bij kunnen helpen zoals : http://timesharehulp.nl/