MEDISCHE VOORZIENINGEN


Overal op het eiland zijn EHBO-posten (Casa de Socorro) en apotheken (Farmacia) alwaar u uw medicijnvoorraad kunt aanvullen. Apotheken zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ze zijn herkenbaar aan een groen kruis aan de gevel of op een uithangbord. Op de buitendeuren van de apotheken hangt een mededelingen-bord met daarop het adres van de apotheek die avond- of weekenddienst heeft.

Gebruik je medicijnen, neem dan voor noodgevallen de stofnaam (niet de merknaam) mee. De meeste medicijnen zijn bij de apotheek zonder recept te koop. Ten minste één apotheek in de omgeving is ook buiten de normale uren geopend. Dit staat aangegeven bij iedere apotheek. Apotheken zijn herkenbaar aan een groot groen kruis aan de gevel.

De medische zorg op de Canarische Eilanden is uitstekend en veel artsen en tandartsen spreken Engels of Duits.

Las Palmas heeft twee grote ziekenhuizen: Hospital Insular (Avenida Maritima del Sur) en het Rode Kruis Ziekenhuis (Calle León y Castillo). Elders op het eiland zijn diverse kleinere ziekenhuizen en medische centra gevestigd, zowel van de staat als privéklinieken. Sommige zijn 24 uur per dag geopend. Ook in alle badplaatsen is goede medische zorg voorhanden zoals in het grote nieuwe Clínica San Roque in Maspalomas; Tel: 928 063 600.

Heb je de hulp van een dokter of tandarts nodig neem dan je Nederlandse verzekeringspas mee. Hierop moet vermeld staan: European Health Insurace Card. Soms kan de rekening dan direct worden doorgestuurd naar de ziektekostenverzekeraar in Nederland. Heb je geen pasje dan zul je contant moeten afrekenen. Bewaar de nota’s zodat je ze later kunt declareren bij je verzekering.

Neem bij een ongeval of ziekenhuisopname altijd telefonisch contact op met de alarmcentrale van je verzekering. Dit nummer staat op je verzekeringspasje. Sluit indien nodig voor vertrek een aanvullende verzekering af, bijvoorbeeld als je gaat duiken of rotsklimmen.