Natuur
Gran Canaria heeft een zeer gevarieerde landschap en natuur. Met de brede duinen van Maspalomas, valleien en kloven, stuwmeren en een zeer rijke flora en fauna. Het binnenland is vooral bergachtig en ruig. Door deze gebergte is het klimaat in het noorden van het eiland relatief nat en groen en in het zuiden erg droog.
Gran Canaria kent 33 beschermde gebieden die meer dan 40% van de oppervlakte van het eiland beslaan. Het eiland is daarmee ook een interessante vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Het weer en klimaat in Gran Canaria
Gran Canaria geniet het gehele jaar van een milde subtropische klimaat. Dit betekent over het algemeen een warme zomer, met temperatuur die kan oplopen tot boven de 26 graden Celcius, en een zachte, maar wat meer regenachtige winter met een gemiddelde temperatuur overdag van 21 graden Celcius.
Dit maakt het tot een prachtige vakantiebestemming in zowel de zomer als de winter.
Meer informatie over: het weer en klimaat in Gran Canaria

Vliegtijd en luchthaven Gran Canaria
De reistijd van de vlucht naar Gran Canaria is ongeveer 4 tot 4 en een half uur. Het vliegtuig landt op Gran Canaria Airport, ook wel Las Palmas Airport of Gando Airport genoemd. Dit vliegveld ligt aan de oostkust van Gran Canaria, ongeveer 18 kilometer van Las Palmas de Gran Canaria.

Lokale tijd
Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.

Taal
Op het eiland Gran Canaria spreken de bewoners Spaans. In de meeste plaatsen aan de kust en daar waar toeristen komen kun je ook met Engels uit de voeten.

Valuta en geld opnemen
De munteenheid in Spanje is de Euro.

Paspoort of identiteitskaart
Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart. In Spanje en op Gran Canaria heb je genoeg aan de Nederlandse identiteitskaart.
Je moet jezelf kunnen identificeren als je de grens overgaat, geld opneemt of als je je inschrijft in een hotel. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.
Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt in Spanje of Gran Canaria geen visum nodig.

Gezondheid en vaccinaties
Voor Gran Canaria zijn intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Gran Canaria reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl

Leidingwater
Het kraanwater in Gran Canaria is drinkbaar, maar dat wordt niet aangeraden. Koop daarom flessen met bronwater, deze zijn overal verkrijgbaar.

Telefoneren
Vanuit Gran Canaria: toets eerst 0031, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Vanuit Nederland: toets eerst 0034.

Elektriciteit
In Gran Canaria is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.


Bagage
Wat je op vakantie naar Gran Canaria meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Inpaklijst.nl

Reisverzekering
Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.
Het eiland omvat 21 gemeentes: